Wat ik doe? Van alles!

Tijdens de kennismakingsronde van een cursus die ik heb gegeven, maakte ik gebruik van een methode waarbij je eerst samenvatte wat je voorganger vertelde alvorens jezelf te introduceren. Ook ik deed dat en benoemde wat ik allemaal naast mijn werkzaamheden als openbaar apotheker nog meer doe. De cursist, die na mij het woord kreeg, vatte mijn introductie heel pakkend in één zin samen: ‘aha, jij bent dus een duizendpoot in de farmacie!’. 

Hieronder enkele voorbeelden van waar ik mij mee bezighoud als duizendpoot in de farmacie:

Intervisie is het bespreken van een casus met een groep van 6 tot 8 collega’s met als doel het geven van een of meerdere inzichten aan de persoon die de casus heeft ingebracht in de groep. Hierbij wordt verder gekeken dan alleen het inhoudsniveau (wat doe je?). Er wordt juist ook ingezoomd op het betrekkingsniveau (wat vind je en wat wil je?). Dat is het stuk van de ijsberg dat zich onder de waterlinie bevindt en waar ieders overtuigingen, wensen, behoeften en normen zich bevinden. 

Aan mij de uitdaging als intervisiecoach om telkens dit gebied met de groep te gaan verkennen op een ontspannen manier. Hierbij komen we bij iemands voorkeuren uit en gaan we als groep aan de slag om te kijken wat mogelijkheden zijn om andere wegen te bewandelen. 

Op deze wijze begeleid ik meerdere intervisiegroepen in het noorden en oosten van Nederland. 

Ook interesse? Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

Voor de meer ervaren intervisiegroepen bied ik een vervolg aan: Intervisie+. Heb je minstens 5 bijeenkomsten onder begeleiding gevolgd en ben je toe een een nieuwe impuls? Dan kan dat met Intervisie+. 

Tijdens de bijeenkomst worden 2 casussen besproken en vervolgens verdiept uitgewerkt. Hiervoor worden modellen en theorieën gebruikt die ook in de Jaaropleiding Zichtbaar aan bod komen. Door hier meer aandacht aan te besteden ontstaat de gelegenheid een diepere laag aan te boren bij iedere casus. Met ook meer impact! Iedere dag bestaat uit 2,5 toetsingspunten en 3 accreditatiepunten.  

Is jouw intervisiegroep klaar voor deze verdieping? Meld je dan aan voor Intervisie+.

Verder train ik groepen apothekers. Ook apothekersassistenten en farmaceutisch managers zijn hierbij soms aanwezig als het onderwerp daar om vraagt. Ongeacht wat het onderwerp exact is, het is altijd met hetzelfde doel: de apotheker dichterbij de rol van zorgapotheker brengen.

Deze rol draag ik ook uit als spreker. Waar dan ook. Of dat nu in een zaal van 100 vooraanstaande spelers in de zorg is of een groep van 15 medicijngebruikers, de boodschap blijft hetzelfde: laten zien wat een zorgapotheker kan betekenen voor de mensen in zijn of haar apotheek.

Dat het niet voor iedere apotheker makkelijk is om deze transitie van apotheker naar zorgapotheker te maken, mogelijk duidelijk zijn. In een tijd van oplopende medicijntekorten en hoge werkdruk in de apotheek komt er veel op een apotheker af. Hierbij kan ik als personal coach een apotheker terzijde staan om te denken in mogelijkheden. Vaak is er veel meer mogelijk dan gedacht wordt. 

En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden om mijn missie vorm te geven. Wellicht ook een mogelijkheid die jij nu zelf in gedachten hebt door het bezoeken van mijn website. Ik sta open voor jouw ideeën en nodig iedereen uit om contact met me op te nemen om mijn missie verder vorm te geven. 

Hoe meer medestanders, hoe beter! Doe jij ook mee?

Benieuwd geworden naar mijn referenties? Lees ze hier!