Wat ervaren mensen van wat jij te bieden hebt als medicatiespecialist? 

Als je ‘iets’ met dit onderwerp wilt, geen idee hebt hoe én als je een opleiding wilt, die je direct in de praktijk verder brengt, dan ben je hier op de juiste plek: de opleiding Zichtbaar. Samen met collega’s zet je telkens een kleine stap naar eigen inzicht om binnen een jaar een reuzensprong te maken. Op deze pagina lees je wat dit inhoudt, hoe je dit doet én wat deelname voorgaande deelnemers heeft gebracht.

Wat zou je wél doen als je (nog) meer zichtbaar bent als medicatiespecialist? Wat nu als je meer aan de balie staat of in de spreekkamer zit dan achter je bureau in jouw kantoor? We worden als apotheker universitair opgeleid tot medicatiespecialist, maar leren we ook hoe we daadkrachtig en zichtbaar kunnen optreden als een zichtbare medicatiespecialist? Hoe we in verbinding kunnen staan met de mensen die naar jouw apotheek komen? Je zult het vast ook herkennen: implementeren van jouw ideeën of suggesties om hier iets mee te doen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. De beste intenties stranden. Om welke reden dan ook. Je bent hierin niet de enige. Daarom is er een andere aanpak nodig dan enkele losse cursussen over een bepaald onderwerp. Daarvoor is een integrale opleiding nodig, die direct impact heeft in jouw apotheek. 

Video afspelen

'Je overschat vaak wat je in een dag kan doen
en je onderschat juist wat je in een jaar kan doen'

David & Arjan

jaaropleiding zichtbaar apotheker

Nascholingen bestaan vaak uit cursusdagen, soms een korte cyclus. De een nog interessanter dan de ander. Grote vraag is wat je ervan terug ziet in je dagelijkse praktijkvoering. Welke kennis weet je om te zetten naar daden? Kijk maar eens terug op jouw laatste 3 nascholingen: weet je nog welke dat waren en wat je er mee hebt gedaan in de apotheek? 

Implementeren is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. In de jaren dat ik apothekers begeleid, heb ik tal van voorbeelden gezien waarbij de beste intenties stranden. Om welke reden dan ook. Dit leert mij dat er een andere aanpak nodig is. Niet een cursus voor een bepaald onderdeel, maar juist een integrale opleiding. Een opleiding waarin de 3 kernwaarden daadkracht, zichtbaarheid en verbinding allemaal aan bod komen en waarbij de tijd genomen wordt om deze te verankeren in de dagelijkse praktijk. Daar nemen we een jaar voor. Door iedere maand een stapje te zetten maak je in een jaar een reuzesprong. Na afronding van de opleiding heb je een methode in handen die jaarlijks herhaald kan worden. Eigenlijk krijg je dus een ‘meerjarenopleiding’ aangeboden.

'Mijn werkplezier is weer helemaal terug!'
Linda

Video afspelen

Cirkel

Vanaf dag 1 vorm je met een vaste groep collega-apothekers een vaste groep: een cirkel, een sterk verbond met elkaar. Een sterk verbond tussen 6 tot maximaal 10 apothekers. Tussen de opleidingsdagen houd je met elkaar en met mij contact middels een besloten Siilo-groep. De frequentie bepaal je zelf. Hiermee wordt een laagdrempelige manier aangeboden om in contact én beweging te blijven. Zodoende ontvang je coaching van zowel mij als jouw cirkelgenoten. Door deze cirkel leer je sneller, hou je beter vol én wordt het nog leuker ook. Je hoeft het dus allemaal alleen te doen!

'Ik voel me nu zelfverzekerder en durf mezelf meer te laten zien in mijn rol als apotheker!'
Beate

Deze collega's gingen jou voor

Eén instapmoment

De opleiding is te vergelijken met het bouwen van een apotheek:

 • Eerst besteed je aandacht aan het fundament (jij als apotheker zelf; dit vergt daadkracht)
 • Vervolgens ga je de apotheek bouwen met muren, balies en spreekkamers (zichtbaar maken)
 • Vervolgens gaan de deuren en communicatielijnen open (verbinding)

Deze metafoor toont direct aan hoe essentieel het is om alles volledig en in de juiste volgorde te doorlopen. Je kunt geen apotheek bouwen als er geen stevig fundament aanwezig is. Je kunt niet verbinden zonder zichtbaar te zijn. Daarom is er voor deze opleiding ook slechts één instapmoment: na de zomervakantie van 2024 voor twee cirkels. Ergens halverwege de opleiding beginnen zonder fundament kan niet. Afronden zonder verbinding ook niet. Vanaf dag 1 ben je daarom onderdeel van een cirkel en doorloop je de gehele opleiding.

In 2024 starten voor het vierde opeenvolgende jaar (!)  de nieuwe cirkels.

'De opleiding zou kunnen heten: apotheker en de 8e eigenschap van Stephen Covey. Hoe spreek je jouw verborgen potentieel aan?'
Hans

Praktisch

De resterende dagen voor de cirkel van 2023/2024 zijn 22/4, 27/5 en 24/6. Locatie: het prachtige Landgoed Morgenstern in Barchem. Fantastische locatie in het groen.

Na de zomervakantie start een nieuwe ronde: de 4e jaargang! De dagen en locatie worden in overleg met de ingeschreven apothekers vastgesteld. Daarom staan er hier nog geen concrete data en ook nog geen concrete locatie. 

Opleidingsdagen beginnen met een inloop vanaf 8.45uur en duren van 9.00 tot 15.30uur.

Wil je trouwens liever met (jouw) groep bij jou in de regio? Dat kan! Neem contact met me op en dan stemmen we samen data en locatie af. Ik reis door heel Nederland, dus kom je niet uit het Oosten? Geen probleem, dan kom ik naar je toe.

Inzet, 55 accreditatiepunten (!) en beloning

Hopelijk heb je met bovenstaande informatie een goed beeld gekregen van wat deze opleiding jou kan bieden. Iedere apotheker die een zichtbare zorgapotheker wil zijn, is van harte welkom. Realiseer je daarbij, dat deze opleiding écht inzet van je vraagt. Transformatie naar een zichtbare zorgapotheker gaat immers niet vanzelf. Omdat ik als praktiserend zorgapotheker weet hoe druk het is in de apotheek, beperk ik de studiebelasting naast de opleidingsdagen zoveel mogelijk. De huiswerk- en voorbereidingsopdrachten die er zijn, sluiten direct aan bij jouw praktijkvoering. Het is dus niet ‘iets extra’s dat er ook nog bij moet’. Mocht het woord ‘opleiding’ dus misschien groot voelen, weet dan dat het in kleine stukken wordt aangereikt en aan jou om te kijken wat je wanneer implementeert.

Voor jouw inzet wordt je rijkelijk beloond! Er is een flink aantal accreditatiepunten toegekend: maar liefst 55 (!) accreditatiepunten, Hiervan krijg je ook 2,5 punten als intervisiepunten en 4 punten als toetsingspunten. Let wel: kies deze opleiding vanwege de inhoud en niet (alleen) vanwege de grote hoeveelheid accreditatiepunten. Verder wordt je beloond met de mooiste beloning die er is: plezier in je prachtige vak van zorgapotheker. De mensen die naar jouw apotheek komen, kennen jou. Artsen weten je te vinden met hun vragen. Jij laat zien wat jij in huis hebt! Je voelt je gewaardeerd!

Ongekend waardevol

Wat kun je allemaal verwachten van de opleiding:

 • 10 inspirerende opleidingsdagen met voldoende en gezonde aandacht voor de innerlijke mens
 • Tussentijdse persoonlijke coaching
 • Contact met jouw cirkelgenoten via de besloten Siilo-groep
 • Een ervaren docent die zelf als zorgapotheker op de werkvloer staat
 • Een methodiek die je jaarlijks kunt herhalen
 • 55 accreditatiepunten waarbij ook intervisie- en toetsingspunten
 • Waardering van jouw team, ketenpartners en patiënten
 • Veeeeeeeeeeeeeeeel meer werkplezier 😉

Investering voor een heel jaar inspiratie en begeleiding: €4897 excl BTW.

Aanmelden

De volgende cirkels starten in augustus/september 2024. Wil je ook meedoen? Meld je dan nu aan. Mocht je twijfels hebben, stel jezelf dan één vraag. Welke apotheker wil jij zijn: die je nu bent of die je kunt worden?

Heb je nog een vraag?

Na het lezen van het bovenstaande is het helemaal niet gek als je nog vragen hebt. Het helpt als je deze vragen stelt. Ik kijk graag met je mee hoe deze opleiding aansluit bij jouw specifieke situatie. Mail me jouw gegevens en dan neem ik contact met je op.

Tevens ben ik via onderstaande buttons bereikbaar. Omdat ik natuurlijk ook in de apotheek werk, zal ik niet op elk moment van de dag kunnen reageren. Weet dat ik wel reageer, zodra daar de gelegenheid toe is.