zichtbaar jaaropleiding apothekers

Herken je het gevoel dat je met jouw farmaceutische deskundigheid niet voor vol wordt aangezien? Veel patiënten weten van jouw bestaan niet af. Artsen vragen niet om jouw advies.  Is dat eigenlijk niet wat je wél zou willen bieden? Wat zou je wél doen als je zichtbaar bent als apotheker? Wat nu als je meer aan de balie of in de spreekkamer zit dan achter je bureau in jouw kantoor? We worden als apotheker universitair opgeleid tot medicatiespecialist, maar leren we ook hoe we daadkrachtig en zichtbaar kunnen optreden als zichtbare zorgapotheker? Hoe we in verbinding kunnen staan met de mensen die naar jouw apotheek komen?

Voor iedere apotheker die graag een zichtbare zorgapotheker wil worden, is er nu de jaaropleiding Zichtbaar. Wat deze jaaropleiding inhoudt, lees je op deze pagina en hoor je in onderstaande film.

Video afspelen

'Je overschat vaak wat je in een dag kan doen
en je onderschat juist wat je in een jaar kan doen'

David & Arjan

jaaropleiding zichtbaar apotheker

Nascholingen bestaan vaak uit cursusdagen, soms een korte cyclus. De een nog interessanter dan de ander. Grote vraag is wat je ervan terug ziet in je dagelijkse praktijkvoering. Welke kennis weet je om te zetten naar daden? Implementeren is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. In de jaren dat ik apothekers begeleid, heb ik tal van voorbeelden gezien waarbij de beste intenties stranden. Om welke reden dan ook. Dit leert mij dat er een andere aanpak nodig is. Een alomvattende aanpak. Niet een cursus voor een bepaald onderdeel, maar juist een integrale opleiding. Een jaaropleiding. Een opleiding waarin de 3 kernwaarden daadkracht, zichtbaarheid en verbinding allemaal aan bod komen en waarbij de tijd genomen wordt om deze te verankeren in de dagelijkse praktijk. Daar nemen we een jaar voor. Door iedere maand een stapje te zetten maak je in een jaar een reuzesprong. Na afronding van de jaaropleiding heb je een methode in handen die jaarlijks herhaald kan worden. Eigenlijk krijg je dus een ‘meerjarenopleiding’ aangeboden.

Cirkel

De groep die start op dag 1 vormt een cirkel: een sterk verbond met elkaar. Een sterk verbond tussen 6 tot maximaal 10 apothekers. Tussen de opleidingsdagen houd je met elkaar contact middels een besloten Siilo-groep. Hiermee wordt een laagdrempelige manier aangeboden om in contact én beweging te blijven. Zodoende ontvang je coaching van zowel mij als jouw cirkelgenoten. Door deze cirkel leer je sneller, hou je beter vol én wordt het nog leuker ook.

Deze collega's gingen jou voor

Eén instapmoment

De jaaropleiding is te vergelijken met het bouwen van een apotheek:

 • Eerst besteed je aandacht aan het fundament (de apotheker zelf; dit vergt daadkracht)
 • Vervolgens ga je de apotheek bouwen met muren, balies en spreekkamers (zichtbaar maken)
 • Vervolgens gaan de deuren en communicatielijnen open (verbinding)

Deze metafoor toont direct aan hoe essentieel het is om alles volledig en in de juiste volgorde te doorlopen. Je kunt geen apotheek bouwen als er geen stevig fundament aanwezig is. Je kunt niet verbinden zonder zichtbaar te zijn. Daarom is er voor deze jaaropleiding ook slechts één instapmoment: september 2022 voor twee cirkels. Ergens halverwege de opleiding beginnen zonder fundament kan niet. Afronden zonder verbinding ook niet. Vanaf dag 1 ben je daarom onderdeel van een cirkel en doorloop je de gehele jaaropleiding.

Zowel de dinsdag- als donderdagcirkel zijn inmiddels gestart in september 2021. Heb je interesse in een van de nieuwe cirkels? In september 2022 gaan de nieuwe cirkels van start! Op deze pagina kun je je aanmelden!

Praktisch

Locatie: Raadszaal van Oude Gemeentehuis Diepenveen, Koningin Wilhelminalaan 13 te Schalkhaar. Makkelijk te bereiken vanaf de A1 en met openbaar vervoer

In september start er een nieuwe donderdagcirkel. Hierbij de data van 2022: 15 september, 13 oktober, 24 november en 15 december. In 2023 op 19 januari, 16 februari, 16 maart, 13 april, 11 mei en 15 juni.

In januari 2023 start een nieuwe groep. De dag (maandag, dinsdag of donderdag) wordt op basis van voorkeur van de groep gekozen, waarna de data geprikt worden. 

Opleidingsdagen beginnen met een inloop vanaf 8.45uur en duren van 9.00 tot 15.30uur.

De locatie is Coronaproof. Uitsluitend indien de maatregelen dat vereisen zal de opleidingsdag online worden verzorgd. Andere data reserveren is dus niet nodig.

Inzet, accreditatie en beloning

Hopelijk heb je met bovenstaande informatie een goed beeld gekregen van wat deze jaaropleiding jou kan bieden. Iedere apotheker die een zichtbare zorgapotheker wil zijn, is van harte welkom. Realiseer je daarbij, dat deze jaaropleiding écht inzet van je vraagt. Transformatie naar een zichtbare zorgapotheker gaat immers niet vanzelf. Omdat ik als praktiserend zorgapotheker weet hoe druk het is in de apotheek, beperk ik de studiebelasting naast de opleidingsdagen zoveel mogelijk. De huiswerk- en voorbereidingsopdrachten die er zijn, sluiten direct aan bij jouw praktijkvoering. Het is dus niet ‘iets extra’s dat er ook nog bij moet’. Mocht het woord ‘jaaropleiding’ dus misschien groot voelen, weet dan dat het in kleine stukken wordt aangereikt en aan jou om te kijken wat je wanneer implementeert.

Voor jouw inzet wordt je rijkelijk beloond! Er is een flink aantal accreditatiepunten toegekend. Op de eerste dag hoor je hoeveel er dat zijn, want ik wil dat je deze opleiding kiest vanwege de inhoud en niet (alleen) vanwege de grote hoeveelheid accreditatiepunten. Verder wordt je beloond met de mooiste beloning die er is: plezier in je prachtige vak van zorgapotheker. De mensen die naar jouw apotheek komen, kennen jou. Artsen weten je te vinden met hun vragen. Jij laat zien wat jij in huis hebt! Je voelt je gewaardeerd!

Ongekend waardevol

Wat kun je allemaal verwachten van de jaaropleiding:

 • 10 inspirerende opleidingsdagen met voldoende en gezonde aandacht voor de innerlijke mens
 • Tussentijdse persoonlijke coaching
 • Contact met jouw cirkelgenoten via de besloten Siilo-groep
 • Een ervaren docent die zelf als zorgapotheker op de werkvloer staat
 • Een methodiek die je jaarlijks kunt herhalen, passend bij Lifelong Learning
 • Veel accreditatiepunten waarbij ook toetsingspunten
 • Waardering van jouw team, ketenpartners en patiënten
 • Veel meer werkplezier

Investering voor een heel jaar inspiratie en begeleiding: €4497 excl BTW.

Aanmelden

De volgende 2 cirkels starten in september 2022. Wil je ook meedoen? Meld je dan nu aan. Mocht je twijfels hebben, stel jezelf dan één vraag. Welke apotheker wil jij zijn: die je nu bent of die je kunt worden?

Heb je nog een vraag?

Na het lezen van het bovenstaande is het helemaal niet gek als je nog vragen hebt. Het helpt als je deze vragen stelt. Ik kijk graag met je mee hoe deze jaaropleiding aansluit bij jouw specifieke situatie. Mail me jouw gegevens en dan neem ik contact met je op.

Tevens ben ik via onderstaande buttons bereikbaar. Omdat ik natuurlijk ook in de apotheek werk, zal ik niet op elk moment van de dag kunnen reageren. Weet dat ik wel reageer, zodra daar de gelegenheid toe is.